liepos 31, 2015

Užduočių sprendimai

Skelbiame atsakymus į užduotis. Daugelis patys išsprendė pirmąsias užduotis patys, bet juk įdomu sužinoti atsakymus – ir išsprendus, ir juo labiau neišsprendus 🙂

atsakymai_i_uzduotis

  1. Balionus surikiuoti padės TIA 568. Žinome, kad yra du standartai. Imame tą, kuris ne A.
  2. Gautas kodas – nuoroda į dokumentą GDrive. Taip, didžiosios ir mažosios svarbu!
  3. Dokumento netaisome, o parsisiuntę supakuojame, išpakuojame ir žiūrime kas bus. O bus papildomas dokumentas.
  4. Jame – šifras. Net jei aišku, kokia koduotė, koks raktas – neaišku visiškai. Todėl ieškome toliau ir randame ne tik juodą, bet ir baltą tekstą.
  5. Pasukame ufonautui, jis pasako ID ir pagroja muzikikę. Jei nežinome, kokia daina, pasinaudojame muzikos atpažinimo toolsais, o jei jums daugiau nei 30, prisiminsite, kad tas maurojimas – Enigma. Enigma? Aha!
  6. ENIGMA mums pasako – bildukas.esu.as Sveiki atvykę į linksmybių  šalį!
  7. Tikrinam Bilduką. Į pingą atsakinėja keistokai. Sako, kad port unreachable (o ne “host unreachable”, kas reiškia, kad adminas troleibusas ir persistengė su firewall’u). Skenuojam su nmap’u ir matom 3 uždarytus portus: 1433/tcp, 3306/tcp, 31337/tcp ir vieną atidarytą 2222/tcp. Patelnetinam, atsako, kad ssh’as. Loginamės į vidų ir pabandom panaudot standartinius root passwordus. Valio, mes viduj. Bet kažkoks keistas ten linux’as. Čia jūsų dauguma ir užstrigo, kai kurie po porą valandų. Nes neatkreipė dėmesio, kad jau net /etc/issue failas pasakė, kad ten yra HONEYPOT’as ir, kad čia IŠDURKĖ (ups). Laikas nert lauk ir pajudint makaulę. BILDUKAS. Ką daro bildukas? Ogi beldžiasi. Knock’ina. Kadangi bilduko adminas yra kreivas, tai jis firewall’e atidarė knock’o portus. Turime 3 portus, į kuriuos reikia prisibelsti kažkokia tai tvarka. 3 keliam kvadratu – gaunam 9 variantus. Pasiimam knock klientą, pabeldžiam į serverį ir op, turim atidarytą 22 ir 80 portą jūsų IP adresui. Einam į web’a – matom kažkoki kreivą tekstą. Base64 jūsų draugas, kuris pasako, kad jums reikia jungtis  bofh@bildukas.esu.as. O koks passwordas? Passwordo nėra. Nes… yra ssh raktai, kuriuos randame puslapio headeriuose. Taip taip, headeriuose randate putty private rakta. O čia dauguma ir strigo, nes koks Putty klientas pagal nutylėjimą… dabar dėmesio!!!… iš karto uždaro langą, kai sesija yra baigta 🙂 O ten ir buvo atsakymas išvedamam MOTD failo turiny. Keičiam kliento nustatymus ir pamatome atsakymą.  Linux terminalų vartotojai šitos bėdos neturėjo, bet turėjo papildomą rūpestį pasikonvertuot Putty private raktą į OpenSSH private raktą. Jaki hardkor!
  8. Rašome laišką sysadminday@teo.lt ir laukiam atsakymo.
  9. Laukti gali tekti ilgai, jei netikriname SPAMo ☺ O jei tikrinam – gauname linką. Jau paskutinį.
  10. Voulia!
  11. P.S. Sysadminas pametėjo ir bonusinę užduotį pastabiems, pačioj pačioj pabaigoj ☺

Geros šventės!

Category : Be kategorijos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Proudly powered by WordPress and Sweet Tech Theme
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos