rugpjūčio 1, 2016

Geriausi Lietuvos adminai susiejo poligamiją su SSL

Šiandien pasaulyje minint IT sistemų administratorių profesinę dieną, paaiškėjo, kas laimėjo keturioliktą kartą Lietuvoje rengiamą adminų konkursą. Geriausiu visų laikų Lietuvos adminu tapo Aleksandr Stankevič. Dvi pirmąsias vietas užėmė „Uber“ IT specialistai Marijonas Petrauskas ir Vaidas Zlotkus. Trečioji vieta atiteko Žilvinui Naujokui.

sysadminday_apdovanojimai

Žilvinas Naujokas, Laimutė Strolytė, Aleksandr Stankevič, Marijonas Petrauskas ir Vaidas Zlotkus – tai patys kiečiausi 2016 metų adminai. Adomo Rutkausko nuotrauka.

Parą laiko trukusio adminų konkurso užduotis parengė „Teo“ ir „Omnitel“ sysadminai, specialią užduotį baigiamąjam vakarui parengė ir ankstesnių metų nugalėtojas Aleksandr Stankevič. Šiemet konkurse dalyvavo rekordinis kiekis įvairių sričių IT specialistų – 236. Tai yra trečdaliu daugiau nei pernai. Dar vienu maloniu šių metų adminų konkurso netikėtumu tapo pirmą kartą jame dalyvavusios 3 adminės. Specialiu prizu už žaviausią startą apdovanota Laimutė Strolytė, Lietuvos dailės muziejaus eksponatų skaitmeninimo ir LIMIS-M posistemio administravimo skyrius vadovė.

Geriausiais Lietuvos adminais paskelbti greičiausiai visas konkurso užduotis išsprendę dalyviai – pirmieji jas įveikė po daugiau nei penkių valandų. Be kitų užduočių, šiemet adminams reikėjo galvoti, ką daro lapė, rasti pasislėpusius meilius kačiukus, pažiūrėti video, sužaisti „Doom2“ ir susieti poligamiją su SSL įrašais.

Daug konkurso dalyvių strigo nerasdami lapės, kuri šokinėjo per tingų šunėką. „Doom2“ žaidime buvo paslėptos „Teo“ pastato Ukmergės gatvėje koordinatės. Nors ir buvo duota užuomina, kad reikia ne eiti, o surasti serveryje paveiksliuką su skaičiais, kai kurie dalyviai fiziškai nuvyko iki pastato ir rado ant durų lapelį su el. pašto adresu, į kurį parašę, gavo automatinį kvietimą į vakarėlį. O giliau pakapstę, dingusios ir atmintį praradusios katytės atmintyje rado labai daug informacijos“, – sako Lietuvos adminų dienos užduočių kūrimą koordinuojanti „Teo“ Unix paslaugų valdymo padalinio vadovė Lina Strelkauskienė.

Category : Be kategorijos

Comments

One Response

  1. fanatikas parašė:

    Skelbdami tokias nuotraukas tikrai neatsikratysit IT’šnikų mitų 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Proudly powered by WordPress and Sweet Tech Theme
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos