rugpjūčio 5, 2016

Sistemų administratorių dienos follow-up

Ponai ir ponios, aš noriu dar kartą pasakyti, kad sistemų administratoriai yra nuostabūs. Tai žmonės, kurie šiais laikais priverčia pasaulį suktis. Žmonės, kurie padaro visą tą nematomą darbą, kurio dėka aš galiu bendrauti su visais per Internetą. Žmonės, kurių dėka ir jūs galite bendrauti su visais per internetą. Jie verti ne vienos dienos švenčių, o ištisos savaitės, o gal ir dar daugiau. Jie yra tie žmonės, kurių dėka elektrinės gamina elektrą, lėktuvai skraido oru, o karvės duoda pieną. Taip, jūs teisingai supratote. Netgi karvės duoda pieną sysadminų dėka. Aš jums tai paaiškinsiu.

Ir aš dar viską jums pailiustruosiu geriausiomis nuotraukomis, kurias darė Adomas Rutkauskas – legendiniu jau seniai tapęs fotografas, NK redaktorius, fantastikos demonas ir metalistas, kuris toks apdairus, kad nepakliuvo į kadrą.

Vienaragiai paišomi ant Barboros veido. Nepanašu į vienaragius. Barbora dar nežino, kaip tai atrodo.

Vienaragiai paišomi ant Barboros veido. Nepanašu į vienaragius. Barbora dar nežino, kaip tai atrodo.

Jūs negalvokite, kad aš juokauju apie karves, kurios sysadminų dėka duoda pieną – dauguma net neįsivaizduoja, kad tik kompiuterinių ir automatizuotų sistemų dėka karvių primilžis yra dvigubai didesnis, negu kad normaliai būtų įmanoma. O gal ir trigubai didesnis netgi. Nes ten irgi stovi kompiuteriai bei kažkokie melžimo robotai, kurie viską valdo. Ir tai turi veikti 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, ištisus metus. Taip, mes netgi pieną jau geriame adminų dėka. Ir SLA tose fermose yra gerokai didesni, negu jūs galite pagalvoti – pateikiamumai realiai pasiekiantys apie 99,98%, nes kelias valandas nemelžta veislinė pieninė karvė gali patrūkti, o tai reiškia, kad jei softas pakibs, tai visas karves išmest reiks. Ten netgi didesni SLA, nei netgi aš kažkur galėčiau gauti.

Atleiskite, kad aš nukrypstu nuo temos, bet prieš duodamas jums nuotraukas, būtinai visgi turiu baigti pasisakyti.

Čia jums aš paaiškinau apie karves todėl, kad mano nuostabi draugė, kuri buvo visko globėja, užsislapstinusi fėja tiesiog – Barbora Palaitytė, kuri yra dar ir viena iš kiečiausių Lietuvoje marketingo ir PR asmenybių, ji man pasiūlė lažintis apie tai, kiek Lietuvoje yra moterų adminių. Aš žinojau, kad nemažai, bet paaiškėjo, kad dar daugiau, negu aš galvojau. Ir daugiau, negu ji galvojo. Ir daugiau, negu galvojo kiečiausias visos Lietuvos technologijų ir XXIIa. naujienų apžvalgininkas Adomas Rutkauskas. Trumpai tariant, aš pralošiau lažybas ir todėl buvau išpaišytas karvėmis ant veido. Ir tai padarė toji pati nuostabioji Barbora, kurios šiluma išties ir uždeginėjo visą šventę niekam to viešai nematant, nes ji labai kukli ir nepasiskelbia, kokius padaro stebuklus.

Išvis, Barbora, kai pasakiau jai, kad jau rašau ir apie ją, tai pasakė man, kad nedaryčiau to, bet man taip nebus, kad kas nors nurodinėtų, todėl visvien čia parašau. Netgi jei man teks apsieiti be saldainių. Nes jai aš noriu uždėti princesišką karūną, nes ji to verta. Verta nešiojimo ant rankų. Ji tokia.

Grįžtant prie lažybų – negana to, kad Barbora buvo su vienaragiais ant veido (ir čia atsiskleidė visi mano tapymo ant kūno gebėjimai, kurie smarkiai minusiniai, nes niekas išvis nesuprato, ką aš bandžiau pavaizduoti), o aš buvau su karvėmis, o Adomas Rutkauskas buvo su pokemonais, tai dar ir internetuose plačiausiai žinomas Skirmantas Tumelis (kuris irgi adminas), buvo su Nyan kate ant veido. Čia matyt specialiai todėl, kad aš nemyliu kačių.

Kiečiausias metų adminas - Marijonas Petrauskas. Panos svaigsta.

Kiečiausias metų adminas – Marijonas Petrauskas. Panos svaigsta.

Ir dar aš noriu pasakyti, kad išvis jau žavinga ir visus stebuklinusi buvo Lina Strelkauskienė (ji yra nuostabiausia manęs adminė ir taškas), kuri organizavo ir koordinavo visą užduočių kūrybą, nes ji yra tobula. Ir dar gal svarbiau – tai Mikas Vaitiekaitis, kuris buvo pats įspūdingiausias ir šilumą bei ramumą spinduliuojantis renginio vedėjas, iš visų tų, kokius pažįstu, o pažįstu aš daug ir galiu palyginti, tad čia sakau viską ne šiaip sau. Ir dar Diana Špakauskaitė, kuri užburia visus. Žinokit, man visa tai tapo didesne švente, negu gal net ir patiems adminams. Aš nežinau net kaip pasakyti. Tiesiog jūs esate nuostabūs 🙂

Ir aš labai noriu padėkoti Teo ir Omnitel, kad jie sudėjo begalę savęs, ir tai buvo paremta pirmiausiai tiesiog geranoriškumu, gėrio supratimu, tiesiog vat taip, kad pasaulis būtų gražesnis. Be jų šita šventė nebūtų įvykusi. Ir aš dar juo labiau, ir nepaprastai labai noriu padėkoti nuostabiems Teo adminams, kurie padarė čia tooookias užduotis, kad maža nepasirodė niekam. Aš noriu padėkoti, kad tokius stebuklus darė Andrius Sorkinas, Vladislavas Petkevič, Anupras Pažemeckas. Laurynas Tumosa, Ruslanas Gžibovskis, Tomas Belazaras ir Algirdas Šimkus. O aišku viską dar čia bendrai subūrė Mantas Smelevičius. Ponai, jūs esate tiesiog net ne sysadminai, o metaadminai, ir išvis jūs tiesiog über 🙂

Ir dar aš noriu padėkoti Aleksandr Stankevič, kuris tapo tokiu adminu, kuris tiesiog jau ima atrodyti kaip SysadminDay simbolis – nes jis yra tobulas.

Aš prisipažinsiu, kad kai man pasakė kalbėti ant scenos, tai man perdžiūvo burna ir išlėkė visi pasiruošti žodžiai iš galvos. Aš nežinau, ar tai matėsi, bet tiesiog net susigraudinau nuo to viso gėrio, koksai būna tame kompiuteriniame pasaulyje, kur žmonės yra patys protingiausi, o supratimas liejasi per kraštus ištisomis programavimo ir administravimo kalbomis. Tie, kas nedirbo IT segmente, nesupras, kas tai yra per nuostabumas. Žodžiu, man įvyko interuptas ir rebūtas, nes gavosi, kad pasijutau tiesiog nuhakintas. Nes ne taip jau dažnai būna taip, kad taip kažkaip gerai ir viskas.

Žinote, aš tiesiog noriu padėkoti, padėkoti labai daug, nes pasaulis yra nuostabus. Aš gal pradėjau viską kažkaip pompastiškai čia rašyti viską, kaip ir pridera mažam žiurkėnui, pretenduojančiam būti Visatos Valdovu (aš jau per plauką nuo to), bet išties yra nuostabu. Pasaulis pasisekė, ir man pasisekė pažinoti tiek nuostabiausių žmonių, protingiausių asmenybių, tiek adminų, tiek draugų. Ponai ir ponios, kartais gyvai tai tiesiog per sunku pasakyti. Aš todėl ir rašau, nes kartais lengviau pasakyti – jūs esate nuostabiausi žmonės pasaulyje. Dėl to pasaulis ir yra toksai nuostabus. Mes kažkaip virtualėjame, virtualybė realėja, o stebuklai, kurie ateina – jie man kelia chaosą galvoje, o tai yra todėl, kad adminai yra tobuli 🙂

Ačiū jums, nes jūs esate stebuklas. Ponai adminai ir adminės, jūs esate absoliučiai nerealūs. Jūs esate tiesiog nerealūs ir viskas 🙂 Ačiū jums 🙂 Ir kitais metais vėl darykim šventę, dar geriau, nei šiemet! 🙂

Speciali žinutė ne adminams ir ne adminėms: neškite adminams dovanas. Ir ne tik per šventes. Nes jūs galimai net nenujaučiate, kad visa laimė pas jus ateina adminų dėka 🙂

Category : Be kategorijos

Comments

One Response

  1. Skirmantas Tumelis parašė:

    Prisijungiu prie visų ditirambų ir labai džiaugiuosi kartu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Proudly powered by WordPress and Sweet Tech Theme
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos